dilluns, 29 d’agost de 2011

Eth PortilhonDesprés de bastants dies sense fer carretera, i aprofitant que els genolls se sentien bé, vaig amb mon pare a fer una ruta que tenia planificada. Bossost-Marignac-Luchon-Col deth Portilhon-Bossost.
Passades dues setmanes agonitzant de calor a Lleida, ens despertem a Espot a 5ºC. Quins ous, aquest canvis maten. Sortim de Bossost vora les 10h pelats de fred, i anar baixant cap a Saint Béat, on també ens atrau un cartell que diu "Col de Menté". Però tirem cap a Mérignac com estava planificat. Fins aquí tendència a baixar, i asfalt canviant, generalment no massa bo. A partir de Mérignac la carretera és preciosa, creua varies vegades la via de tren, i té molts trams amb un bon voral-carril bici. Creuem Luchon i les seves magnífiques mansions i arbres enormes quan portem 40km, i encetem l'ascensió per bon asfalt del Portillon. Què bunic! Què sostingut...puja pinyos, puja pinyos, òstia què sostingut! Collons quina rampa, va parir! Ja no tinc pinyos!
Déu n'hi do amb el port, no és molt llarg però és intens. Llàstima de la baixada cap a Bossòst que té trams amb l'asfalt no gaire bo.
Total 60km.

1 comentari:

  1. La banda per la que heu pujat és preciosa. Per sort hi ha un descans a la meitat per gaudir-ne, perquè la resta del port sí, és força dret.

    ResponElimina